Protein och Kalorier i oxfilé (Nöt rå)

100 g oxfilé (Nöt rå) innehåller följande näringsvärden

Summa mättade fettsyror 1,98 g
Summa enkelomättade fettsyror 1,43 g
Summa fleromättade fettsyror 0,28 g
Fettsyra 4:0-10:0 0,00 g
Laurinsyra C12:0 0,00 g
Myristinsyra C14:0 0,10 g
Palmitinsyra C16:0 0,92 g
Stearinsyra C18:0 0,75 g
Arakidinsyra C20:0 0,01 g
Palmitoljesyra C16:1 0,09 g
Oljesyra C18:1 1,28 g
Linolsyra C18:2 0,16 g
Linolensyra C18:3 0,05 g
Arakidonsyra C20:4 0,03 g
EPA (C20:5) 0,01 g
DPA (C22:5) 0,02 g
DHA (C22:6) 0,00 g
Kolesterol 56,80 mg
Monosackarider 0,00 g
Disackarider 0,00 g
Sackaros 0,00 g
Energi (kJ) 520 kJ
Energi (kcal) 124 kcal
Aska 1,10 g
Vatten 73,30 g
Kolhydrater 0,00 g
Protein 21,69 g
Alkohol 0,00 g
Fibrer 0,00 g
Fett 4,10 g
Fosfor 210,0 mg (30 % av dagligt intag)
Jod 3,7 µg (2 % av dagligt intag)
Järn 2,320 mg (14.29 % av dagligt intag)
Kalcium 4,3 mg (0.5 % av dagligt intag)
Kalium 350,0 mg (17.5 % av dagligt intag)
Magnesium 25,0 mg (6.67 % av dagligt intag)
Natrium 70,0 mg
Selen 6,49 µg (10.91 % av dagligt intag)
Zink 2,630 mg (20 % av dagligt intag)
Vitamin A 8,1 µg (1 % av dagligt intag)
Retinol 4,7 µg
Vitamin D 0,000 µg (0 % av dagligt intag)
Vitamin E 0,77 mg (0 % av dagligt intag)
β-Karoten 41 µg
Tiamin 0,100 mg (0 % av dagligt intag)
Riboflavin 0,210 mg (0 % av dagligt intag)
Vitamin C 0,0 mg (0 % av dagligt intag)
Niacin 6,79 mg (37.5 % av dagligt intag)
Niacinekvivalenter 10,80 mg
Vitamin B12 1,480 µg (40 % av dagligt intag)
Vitamin B6 0,410 mg (0 % av dagligt intag)
Folat 5,0 µg
Socker totalt 0,0 g
Fullkorn totalt 0 g
Salt 0,18 g

Klassifikationer

Livsmedelsverket delar in olika livsmedel i olika klassifiseringar. oxfilé (Nöt rå) har följande klassifiseringar

A Gruppindelning EuroFIR : Kött
B Artklassificering : Nötkreatur
C Del av växt/djur : Skelett kött del, utan ben och utan skinn
E Fysisk form : Delad eller mald
F Värmebehandling : Ej värmebehandlad (rå)
G Tillagning : Tillagningsmetod ej tillämplig
H Industriell process : Ingen industriell process tillämpad
J Konserveringsmetod : Kyld
K Förpackningsmedium : Utan förpackningsmedium
M Förpackningstyp : Okänd förpackning
N Förpackningsmaterial : Kött förpackning
P Etikettinfo : Människoföda
R Land/område : Sverige
Z Utmärkande drag : Filé