Kalorier och näringsvärden i Apelsin

Antal kcal per 100 g
0
Mängd protein per 100 g
0
Mängd fett per 100 g
0

100 g Apelsin innehåller följande näringsvärden

Summa mättade fettsyror 0,01 g
Summa enkelomättade fettsyror 0,02 g
Summa fleromättade fettsyror 0,03 g
Fettsyra 4:0-10:0 0,00 g
Laurinsyra C12:0 0,00 g
Myristinsyra C14:0 0,00 g
Palmitinsyra C16:0 0,01 g
Stearinsyra C18:0 0,01 g
Arakidinsyra C20:0 0,00 g
Palmitoljesyra C16:1 0,00 g
Oljesyra C18:1 0,02 g
Linolsyra C18:2 0,02 g
Linolensyra C18:3 0,01 g
Arakidonsyra C20:4 0,00 g
EPA (C20:5) 0,00 g
DPA (C22:5) 0,00 g
DHA (C22:6) 0,00 g
Kolesterol 0,00 mg
Monosackarider 5,30 g
Disackarider 3,60 g
Sackaros 3,60 g
Energi (kJ) 207 kJ
Energi (kcal) 49 kcal
Aska 0,46 g
Vatten 86,50 g
Kolhydrater 10,24 g
Protein 0,80 g
Alkohol 0,00 g
Fibrer 1,90 g
Fett 0,10 g
Fosfor 21,0 mg (3 % av dagligt intag)
Jod 1,0 µg (0.67 % av dagligt intag)
Järn 0,150 mg (0 % av dagligt intag)
Kalcium 41,0 mg (5.13 % av dagligt intag)
Kalium 158,0 mg (7.9 % av dagligt intag)
Magnesium 10,0 mg (2.67 % av dagligt intag)
Natrium 0,7 mg
Selen 0,20 µg (0 % av dagligt intag)
Zink 0,100 mg (0 % av dagligt intag)
Vitamin A 3,2 µg (0.38 % av dagligt intag)
Retinol 0,0 µg
Vitamin D 0,000 µg (0 % av dagligt intag)
Vitamin E 0,55 mg (0 % av dagligt intag)
β-Karoten 38 µg
Tiamin 0,080 mg (0 % av dagligt intag)
Riboflavin 0,040 mg (0 % av dagligt intag)
Vitamin C 53,0 mg (66.25 % av dagligt intag)
Niacin 0,30 mg (0 % av dagligt intag)
Niacinekvivalenter 0,43 mg
Vitamin B12 0,000 µg (0 % av dagligt intag)
Vitamin B6 0,060 mg (0 % av dagligt intag)
Folat 30,0 µg
Socker totalt 8,9 g
Fullkorn totalt 0 g
Salt 0,00 g

Bekämpningsmedelsrester

Livsmedelsverket utför kontroller av bekämpningsmedelsrester. Vi kan hitta resultat av att Apelsin har varit med i tester. Nedan finner du resultatet

Antal test : 89 Antal Överskridanden : 1

Klassifikationer

Livsmedelsverket delar in olika livsmedel i olika klassifiseringar. Apelsin har följande klassifiseringar

A Gruppindelning EuroFIR : Frukt och bär
B Artklassificering : Apelsin
C Del av växt/djur : Frukt eller bär, skal borttaget, kärna eller frö borttaget
E Fysisk form : Hel, naturligt formad
F Värmebehandling : Ej värmebehandlad (rå)
G Tillagning : Tillagningsmetod ej tillämplig
H Industriell process : Ingen industriell process tillämpad
J Konserveringsmetod : Ej konserverad
K Förpackningsmedium : Utan förpackningsmedium
M Förpackningstyp : Okänd förpackning
N Förpackningsmaterial : Okänt förpackningsmaterial
P Etikettinfo : Människoföda
R Land/område : Geografisk plats eller region inte känd